torstai 31. heinäkuuta 2014

Pelkkää ylämäkeä, viimeinen etappi

Viimeinen etappi Tour de Sockissa oli haastava, ainakin minulle. Kyseessä oli täysin onteloneuleella toteutetut sukat eli neulottua tuli kahdet sukat kerralla. En ole aiemmin neulonut onteloneuletta, joten alku oli todella hankalaa ja hidasta. Kellotin kärkikuvion jälkeen 6 min 52 sekuntia kierrokselle. Ekaan kantapäähän kului 3 tuntia. Aikaa kului, mutta lopputuloksena on mielestäni oikein kivat ja etenkin paksut sukat, jotka vain odottava niitä ihania -20 asteen pakkasia kuten tuleva käyttäjäkin.

Lankoina on sinikirjava Fabel ja harmaa Pikkusisko. Malli on Double Flake Squirrel Socks, itse en valinnut lumihiutaleita enkä oravia vaan sydänkuvion, joka oli nappivalinta tällaiselle sydänten rakastajalle.

Tour loppui nyt ja vannoin jo virkkaavani välillä, mutta hetihän kaivoin projektipussukasta keskeneräiset kirjoneulesukat...

Tour de Sock oli todella kiva kokemus. Opin älyttömästi uutta ja sain hienoja sukkia, joita tuskin olisin neulonut muuten. Todennäköisesti muutamat neulon uudestaankin, sen verran istuvia sukkia tuli. Näitä en taida neuloa...

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Viidettä viedään

Hienoista kisaväsymystä on ilmassa. Näiden aivan ihanien sukkien neulominen oli aika tervaista, vaikka pidin mallista, pidin langasta ja pidin lopputuloksesta. Tässä sukassa opin uuden tavan tehdä jalkaterä ja ihastuin siihen. Tuo istuu jalkaani aivan täydellisesti. Enemmän kuin malli, minua ihastutti lanka. Lanka on Lanitium ex Machinan basic sock -sukkalankaa värissä denim. Se tuntuu jalkaan aivan hurmaavalta. Sitä on helppo ja ihana neuloa, eikä värikään ole paskempi.

Malli löytyy Ravelrystä nimellä Arch-Nemesis. Voin suositella.

Yksi etappi enää ja se alkaa tänään illalla. Tässä välillä olen osallistunut myös WendyKnitsin kesä mysteerihuivin neulontaa, josta nyt teen ekaa vihjettä, toinenkin on julkaista.



sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Etappi neljä, tervaa...



Nyt tuli ohje, joka ei sytyttyänyt lainkaan, mutta olin sitkeä ja pääsin tavoitteeseen eli sukat valmiit ennen kuin lomareissu kutsuu huomenna.

Lankana Fabel, sillä en sitten raaskinut käyttää kalliimpia ohjeeseen, joka ei herättänyt uuh ja aah -fiiliksiä. Uutta opin kuitenkin, helmien laitto ja kantapää sekä uusi tapa luoda silmukat. Jälleen viisaampi ja ehkä myös taitavampi.