tiistai 25. helmikuuta 2014

Salaisuuksien kevät alkaa...

Ihanaa, uusi Sny-kausi on alkanut. Ensimmäinen yhteydenotto on saapunut. Ihana Muumi-kortti, joka on oikeasti tarra, mutta ei kuitenkaan ihan mikä vain tarra vaan sellainen, jonka voi kiinnittää uudelleen ja uudelleen... Reseptikään ei hullummalta vaikuta, pitänee kokeilla, uudet kalareseptit ovat aina tervetulleita.

Tästä se alkaa...

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sukkia



Koska joulu tyhjensi valmiiden sukkien laatikon täysin, täytyy aloittaa seuraavan joulun valmstelut ajoissa. Tässä jälleen pari paria odottamaan uutta kotia.

Näissä on lankana Austerman Step lisättynä Aloe veralla ja jojoballa. Neulominen oli ihanaa, kädet pysyivät pehmeinä, eikä lanka näytä valmiina niin oksennukselta kuin kerällä. Lankaa kului 69 grammaa, joten jälleen ärsyttävä nöttönen jäi jäljelle.

Seiskaveikka laatikkoni pursuilee jämiä ja vähän isoampiakin keriä. Näistä olen nyt päättänyt päästä eroon, enkä uutta osta, jollei ihan jotain superherkullista väriä tule eteen. Näihin sukkiin upposi 150 grammaa, mutta laatikko näyttää yhä siltä, että siihen ei olisi koskettukaan. Muutama nöttönen sentään kului kokonaan. Eivät ole mitkään kaunottaret, mutta varmasti tulevat käyttöön. Aloitin vaihteeksi varresta ja jotenkin se ei vaan enää tunnu yhtä hyvältä kuin kärjestä aloittaen.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ikkunoita

Päätinpä saada valmiiksi näitä töitä, joita on kertynyt useampia. Tämän tekeminen oli ihan kivaa, vaikka lanka ei miellytä lainkaan. Menin ostamaan Novitan Polkua useamman kerän sokkona ja olen erittäin tyytymätön ostokseeni. Lanka on käkkäräistä ja sitä on vaikea neuloa ja virkatakin. Ehkä virkata on kuitenkin mukavampi. Väritkään ainakaan tässä paprikassa eivät ole mitään kovin herkullisia. Tämä huivi meni laatikkoon odottamaan uutta kotia.

Ohjeena Noro windowpane scarf, on nuo vaan paljon nätimpiä tuolla Ravelryssa. Itse tein myös hieman leveämmän. Lankaa meni 122 grammaa.


lauantai 15. helmikuuta 2014

Melkoisen monta puolipylvästä

Jes, sain tämän viimein valmiiksi. Niska vihloo ja selkä on jumissa, mutta olen ihan sairaan tyytyväinen lopputulokseen. Tämä on juuri niin minun näköiseni ja varmasti lämmin. Lankana on varmaan pian 10 vuotta vanhaa Maijaa. Lankaa kului 720 grammaa.

Ohje on Gamer Jacket Ravelrysta. Noudatin ohjeesta vähän sinnepäin silmukkalukuja L-XXL:n, koska Maija on ohuempaa, mitä ohjeessa on käytetty. Takista tuli aivan sopiva, mikä on erittäin harvinaista tälle kropalle. Toki venyvyyttä löytyy, kun kyseessä on virkattu takki.
Takki on virkattu yhtenä kappaleena, joten saumoja on vain hihojen alla ja sivussa.

Napituksen jätin kahden napin varaan, sillä mielestäni takki on kivannäköinen tuolla tavoin vähän vinosti avautuvana, enkä halua myöskään näyttää liiaksi vatsamakkaroitani :). 






torstai 13. helmikuuta 2014

Sukat varastoon

Hieman on ollut hiljaista nyt käsityörintamalla. En ole laiskotellut, mutta töitä on kesken melko monta. Olen tehnyt vähän sitä ja tuota, joten valmistuminen on ollut vähäistä. 

Nämä sukat ovat kokoa 44 ja tehty varpaista varteen after thought heelillä. Lanka on jotain sukkalankaa, vyöte oli kadonnut jonnekin. En tiedä kuinka kestävää, sillä tuntu oli tosi pehmeä. Lankaa meni yhteensä 71 grammaa, joten pieni, ärsyttävä nöttönen jäi taas.