perjantai 31. tammikuuta 2014

Ihan vain kaulahuivi


Mies tilasi kaulahuivin, joka ei kutita. Päätinpä käyttää tähän Viiviä, jota löytyi pari täyttä kerää. Jämät vielä jäivätkin. Huivi on ihan perussettiä 1o1n. Lankaa kului 133 grammaa. Mies on tyytyväinen ja lankavarasto vajui edes vähän.

torstai 30. tammikuuta 2014

Äidin uusi lelu



Mieheni teki minulle kivoja Nostepinneja auttamaan langan kerimisestä. Sain kuitenkin hartiat aivan jumiin. Jotenkin sitten vain oli pakko saada tämä. Tunnin työn jälkeen tuli kerittyä usea vyyhti kauniiksi keräksi. 

En kuitenkaan aivan tyytyväinen ole. Vironvillat ovat yli 100 g vyyhdeissä ja jouduin jakamaan vyyhdin kahteen osaan. Lisäksi yksi langoista oli paksumpaa ja vaikka vyyhdissä oli tuo 100 g, ei kuitenkaan mahtunut puolaan. Olisi pitänyt olla isompi....

Mutta nopeuttaa ja helpottaa ja poistaa niskajäykkyyttä. Myös koira-apuri halusi haistella lankoja.

Keväinen huivi

Viime viikonloppuna oli pakko saada helppo virkatun huivin ohje, ihan pakko ja jotenkin sitten törmäsin tähän. Omat lankani olivat kaukana jouluisesta, mutta näin selkeästi keväisen huivin pilkottavan. Lankana tässä Snyltä saamani lime Wool sekä omista kätköistäni pinkkiä Woolia. Vihreää meni kaksi kerää, muutamaa metriä vailla ja pinkkiä aika vähän. Kokonaispaino on 110 g. Työ oli nopea ja helppo, juuri sitä, mitä hainkin. Oletettavasti tuo pikkuneiti meillä haluaa tämän huivin itselleen. Kuvissa vielä pingoituksessa.


sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Miehen sukat

Poikani (20 v) halusi itselleen paksut villasukat. Koska olen langanostokiellossa ja koska en omistanut paksua sukkalankaa, hän osti itse langan. Sukat olisi pitäneet olla valmiit heti, mutta eihän se niin mene. Onneksi sentään oli hienoinen sukanneulosmisfiilis, joten nopeasti valmistuivat joka tapauksessa.

Lanka on Drops Big Fabel ja puikkoina 4 mm:n bambut. Koko on jotain 45 ja siltä näyttävätkin. Lankaa meni 134 grammaa.

Harmittavaa, kun jää noita nöttösiä.

Pipo

Tyttäreni häpeäkseni käytti kaupasta ostettua akryylipipoa, joka alkoi näyttää jo melko kaamealta. Niinpä sain houkuteltua hänet lankahyllyn ääreen hankkimaan lankaa uuteen pipoon. Langaksi päätyi Red Heartin Lisa Big Color. Ei ehkä ensi valinta itselleni, mutta 8 vuotiaan päätä on niin vaikea kääntää. Toive oli, että pipo on tarpeeksi pitkä, että saa silmille sekä, että on tupsu. 

Malli on omasta päästä ihan vain 2 o 2n. Lankaa meni 125 grammaa. Ja kyllä menin sitten ostamaan... Muistin taas, kuinka vähän pidän paksun langan neulomisesta, mutta reilussa tunnissa pipo oli valmis. Toivottavasti myös lämmittää.

Laiskana en jaksanut taaskaan sählätä kameran kanssa, joten kuva on kännykällä ja siksi vähän sumea.

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kädet lämpimiksi töissä


Nämä kämmekkäät tilasin itseltäni töihin. Olen työssä vanhassa rakennuksessa ja ikkunasta vetää tuulen osuessa sopivasti melko lailla. Minulla on töissä jo yhdet kynsikkäät, mutta niiden varret ovat liian lyhyet.


Nämä neuloin Novitan Polusta, jota erehdyin hankkimaan useammankin kerän. En juurikaan pidä tästä langasta. Se on aivan liian "kiharaista", ei kivaa neuloa. Näihin upposi lankaa 54 grammaa.

Neuloin kolmosen bambuilla ja ohje on omasta päästä.

Vähä rätei

Vaihteeksi jotain aivotonta. Pakko näiden kaikkien keskeneräisten töiden keskellä on tehdä pari äkkiä valmistuvaa, joten yksi bambukerä räteiksi. Tämä bambu ei ollut minulle ennestään tuttu, enkä oikein lämmennyt. Lankana Bamboo soft, koko kerä meni.

perjantai 10. tammikuuta 2014

Pilviä, pilviä, pilviä...


Olen rakastunut, ah.


Syynä on tämä huivi. Pehmeä, lämmin, kauniin värinen ja ihan itse tehty.

Mallina on 22 little Clouds Ravelrystä. Helppo, kiva, ilmainen.


Huivi painaa 57 grammaa. On siis unelmakevyt. Lankana on Drops alpaca silk. Ihana lanka, ihana väri, ihanan lämmin, aivan ihana siis.


Muokkasin mallia sen verran, että lisäsin reunaan kolme kerrosta ainaoikeinta, jotta reuna ei kääntyisi. Sen suhteen olen hieman neuroottinen. Tästä tuli melko täydellinen.



maanantai 6. tammikuuta 2014

Pitkät sukat

Innostuin kalenterisukkien jälkimainigeissa kokeilemaan pohjelisäyksiä, sillä halusin itselleni pitkät sukat. Lankana on Drops Delight ja väri on aivan ihana. Kestosta olen hieman epäilevä, sillä lanka on löyhäkierteistä tai kierteitä ei ole juuri lainkaan, mutta ihanan pehmeät sukat kuitenkin ovat. Ehkäpä yösukkina kesto on hyvä.

Tuo kuvausrekvisittana oleva hopealehti kestää yhä terassilla, on kestänyt jo toukokuusta. En taida muita kesäkukkia enää hankkiakaan.

Alan tästä eteenpäin seuraamaan langankulutusta, jotta pysyisin tavoitteessani kuluttaa enemmän kuin hankin. Näihin lankaa meni 98 grammaa.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Muutamia vuoden 2013 lopun bloggaamattomia

Muutamia töitä jäi vuodenlopun tohinassa bloggaamatta ja yhdet sukat jo karkasivat uuteen kotiinkin ilman kuvaa.

Kuvat eivät ole laadultaan häävejä, kun en jaksanut kameraa kaivaa ja pöllöt ovatkin jo lehahtaneet muualle.



Sukat on tehty jostain raidallisesta jämästä ja punaisesta Fabelista.










Baktukseen on käytetty loput SNYltäni saamasta Katiasta. Yksi kerä ja jämät. Sopivan pituinen 7-vuotiaan kaulaan.